Pályázatok /

Pályázat középiskolásoknak

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Újságírás Intézetének magyar tagozata, valamint a tagozat háttérintézménye, a Medea Egyesület, közösen a Magyar Újságírók Romániai Egyesületével, pályázatot hirdet a 2013/2014-es tanév XI.- XII. osztályos tanulóinak.


A pályázathoz a következő idézetet ajánljuk nektek továbbgondolásra:
"A legújabb médium, a civil internet megjelenése ismét messzemenő változásokat hozott általában a nyilvánosságban és különösen a hírközlésben. Vajon melyik forgatókönyv lép életbe? Az új médium „megöli" a régit, a nyomtatott sajtót, vagy csupán funkcióváltásra kényszeríti? És milyen hatást gyakorol az internet - és vele a blogok, a kommentek, a fórumok, a chatszobák és az elektronikus levelezőlisták - megjelenése a nyilvánosság működésére?
Az egyik lényeges kérdés tehát az, hogy van-e egyáltalán jövőjük a nyomtatott napilapoknak, vagy a papíralapú hírsajtó négy évszázados sikertörténete véget ér a 21. században. Sokan érvelnek úgy, hogy a web és a wap előbb vagy utóbb biztosan kiszorítja a papíralapú hírközlést. Philip Meyer médiakutató például tudni véli, hogy az utolsó nyomtatott újság 2040 áprilisában fog megjelenni."
(Bajomi-Lázár Péter: Hírközlés tegnap és ma. Médiakutató, 2009. Ősz)

A 4-5 gépelt oldal terjedelmű, jeligés pályaműveket postai úton várjuk a Medea Egyesület címére 2014. május 25-ig (postai bélyegző dátuma). Cím: Medea Egyesület, 400009 Cluj-Napoca, Str. Napoca nr. 16, Judeţul Cluj. Küldeményetekhez mellékeljétek lezárt borítékban a pályázó nevét (az iskola és az osztály feltüntetésével), értesítési címét (lakcím, telefon, e-mail).
A pályamunkákat díjazzuk.

A díjak: I. díj 200 lej
II. díj: 100 lej
III. lej: 50 lej
A díjazottak (vagy a jelentkezők közül a legjobb 3 pályamunka szerzői) ezen kívül ingyen részt vehetnek az októberi tehetségkutató médiatáborban.
A szervezők vállalják a legjobb pályamunkák megjelentetését.
www. ujsagiras.ro
Sok sikert kívánunk!

2022.09.01. 18:15

Nyolc államilag támogatott helyre hirdetünk felvételit szeptemberben Újságírás alapképzésen

2022.01.26. 09:50

Január 26-tól lehet iratkozni a februári záróvizsgára

2021.06.18. 13:30

A hallgatók az alábbi menetrend szerint fognak jelentkezni záróvizsgára.